Gastro
Příspěvky
Velikonoční hodování po britsku: Tradiční chutě a zvyky, které vás pohltí
4. 4. 2025

Dnes se podíváme na to, jak se Velikonoce slaví ve Velké Británii, z pohledu tradic stolování a ikonických pokrmů, které k nim neodmyslitelně patří.
Probuďte chuťové buňky: Nechte se unést italskými velikonočními tradicemi, které pohladí duši i žaludek!
3. 4. 2025

Chci vás dnes pozvat na cestu do slunné Itálie, abychom společně prozkoumali jejich jedinečné velikonoční zvyky a především, abychom se nechali inspirovat jejich tradičními pokrmy.
Velikonoční hody napříč střední Evropou: Sladké, slané, zkrátka tradice na talíři!
3. 4. 2025

Pojďme se společně podívat, co se tradičně podává na stoly v Česku, na Slovensku, v Polsku, Německu a Rakousku.
Velikonoční Bulharsko: Symfonie chutí a staletých tradic, která pohladí duši
2. 4. 2025

V Bulharsku, zemi s bohatou historií a hluboce zakořeněnými tradicemi, jsou Velikonoce svátkem, který se slaví s nebývalou radostí, respektem k minulosti a s pocitem pospolitosti.
Zapomeňte na Dietu! Ponořte se do Velikonočního Raje Chutí: Francouzská Velikonoční Tabule, Která Vás Okouzlí
2. 4. 2025

Zapomeňte na chvíli na dietu, protože dnešní článek je óda na francouzskou velikonoční tabuli, opěvující jídla, která jsou nejen chutná, ale i plná symboliky a historie.
Vajíčková rolka versus jarní závitek: Rozdíly, které musíte znát (a proč by vás to mělo zajímat)
23. 3. 2025

Na první pohled vypadají podobně: smažené rolky, křupavé na povrchu a plné slané náplně. Vajíčková rolka a jarní závitek, oba oblíbené předkrmy v menu asijských restaurací po celém světě, jsou často zaměňovány.
Proteinové prášky: Přítel, nebo nepřítel zdravé stravy v české kuchyni?
22. 3. 2025

Proteinové prášky se staly nedílnou součástí mnoha stravovacích plánů zaměřených na zvýšení příjmu bílkovin. Současně se ale často setkáváme s doporučeními vyhýbat se zpracovaným potravinám. A zde nastává zásadní otázka: jsou proteinové prášky zpracované?
Gelato vs. Zmrzlina: Nejde jen o název. Proč byste měli dát přednost italskému mistrovství v chlazení
21. 3. 2025

V českém prostředí, kde se láska ke sladkému dědictví prolíná s otevřeností k novým kulinářským zážitkům, se často setkáváme s debatou: zmrzlina, nebo gelato? Možná si myslíte, že jde o synonyma, dva názvy pro to samé lahodné osvěžení.
Fritovací olej: Nevyhazujte ho po prvním použití! Jak na to v české kuchyni a kolikrát ho můžete použít?
20. 3. 2025

Smažení nemusí být finanční ani ekologická katastrofa. S dodržováním našich rad můžete fritovací olej používat opakovaně...
Včelí med: Sladký poklad, který přežije generace a obohatí vaši českou kuchyni
19. 3. 2025

V českém kontextu, kde se med tradičně používá v receptech od babiček až po moderní gastronomii, je jeho hodnota ještě umocněna.