Gastro
Příspěvky
K čemu je a není vhodný březový cukr
17. 9. 2024

Tato náhrada cukru si získává stále větší oblibu. Co byste měli vědět o xylitolu?
Zapečené Jablečné Kapsičky se Skořicí a Rumem (5 porcí)
15. 9. 2024

Recept na zapečené jablečné kapsičky inspirované sladkými a orientálními chutěmi...
Uherská pěna podle ČSN: Na dokonalou retro pomazánku na chlebíčky nebo na chleba stačí jen tři ingredience
12. 9. 2024

Proč čekat s přípravou domácích chlebíčků až na Silvestra? Vždy se přece najde nějaký důvod k oslavě a chlebíčky jsou dokonalým pohoštěním.
Jablečný koláč se slaným karamelem "Dolce Salato"
15. 8. 2024

Recept na výborný jablečný koláč s lehkým slaným karamelem, který spojuje italskou lásku k jednoduchosti a kvalitním surovinám. Je chuťově výrazný a zároveň se dobře doplňje s kyselostí jablek a lehkou pikantností skořice.
Jak správně skladovat mouku? Dodržením pravidel prodloužíte její trvanlivost
6. 8. 2024

Mouku je potřeba skladovat ve vzduchotěsných nádobách
Mexické Kyselé Jablečné Empiñadas (Pro 5 osob)
15. 7. 2024

Recept na Mexické Kyselé Jablečné Empiñadas pro začátečníky, které jsou chuťově výrazné díky kyselé náplni. Recept je pro 5 porcí.
Chyby při přípravě langošů: Křupavé placky potřebují čas i jemnou práci s těstem
6. 6. 2024

Poutě, trhy a mnoho jiných akcí se neobejde bez stánků s vonícími kynutými plackami potřenými prolisovaným česnekem a posypanými strouhaným sýrem
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
13. 5. 2024

Jednoduchý a rychlý. Takový je chleba ve vajíčku. Klasika mezi večeřemi. Takové "retro" jídlo udělá radost i dnes. Když nechcete vymýšlet extra nápaditý pokrm, připravte si dobré obyčejné jídlo.
Pekařovo tajemství: Opravdu se musí trouba před pečením předehřívat?
23. 11. 2023

Kdy se vyplatí připravovat pokrmy v předehřáté troubě a kdy je to zbytečné?
Papežova kuchařka: Co se vaří ve vatikánské kuchyni a co jí sám papež?
17. 11. 2016

Co všechno se vaří ve vatikánské kuchyni a co jí sám papež? Dozvíte se v kuchařce sepsané členem švýcarské gardy