Gastro
Příspěvky
Velikonoční hodování po španělsku: Od Torrijas po Jehněčí – Cesta plná chutí a tradic
3. 3. 2025

Zapomeňte na pomlázky a malovaná vajíčka, španělské Velikonoce se točí kolem jiných rituálů a hlavně – kolem jídla!
Jednoduchá Zelná polévka s Uzenou Paprikou
15. 2. 2025

Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet vařit tradiční zelnačku, ale bojí se složitosti. Je jednoduchý, chutný a zvládne ho i začátečník.
Italská Hrachová Polévka "Contadina" (Selská)
15. 1. 2025

Recept na poctivou italskou polévku z hrachu, která je tak jednoduchá, že ji zvládne i začátečník. Připravte si svých pět misek a jdeme na to!
Zapečené brambory s šunkou a párky
15. 12. 2024

Recept na zapečené brambory s šunkou, párky a sýrem, který je vhodný i pro začátečníky a připravíte z něj 5 porcí
Čínské kari s krevetami a treskou v kokosovém mléce se špenátem a kapustou
15. 11. 2024

Recept na jednoduché a chutné čínské jídlo s mořskými plody a zeleninou, které je vhodné pro začátečníky a ideální na oběd pro 5 osob.
Francouzský jablečný koláč s rumovou infuzí (pro 5 osob)
15. 10. 2024

Tento koláč kombinuje klasickou francouzskou eleganci s hřejivými tóny skořice a rumu. Krémové těsto a šťavnatá jablečná náplň vytváří dokonalý dezert pro chladné dny.
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
10. 10. 2024

To, že náš český guláš s tím maďarským nemá mnoho společného, je již poměrně známé. Jak je to ale se segedínem?
Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
7. 10. 2024

Dana, Jana nebo Lena? Pamatujete si vystřihovací panenky z obalů „čokoládových“ pochoutek?
Vysoká škola čokolády: Jak poznat opravdu dobrou a kvalitní čokoládu?
20. 9. 2024

Čokoláda patří k nejoblíbenějším pochutinám na světě. Lze ji koupit doslova na každém rohu a existuje ve stovkách příchutí. Rozdíly jsou však propastné. Jak poznáme skutečnou kvalitu, kolik za dobrou čokoládu zaplatíme a co všechno obnáší práce její degustátorky?
Pivo je skvělé pro marinování, dušení i do koláčů. Jak si vybrat to správne?
20. 9. 2024

Pivo dodá jídlům hloubku, aroma a bohatší chuť. Ne každé se však hodí na všechno.